The Ulkopolitist: Miltä maailma näyttää zoomereiden valtakaudella? - HS Visio | HS.fi

The Ulkopolitist: Miltä maailma näyttää zoomereiden valtakaudella?

5.6.2021 11:00

Miltä maailma näyttää zoomereiden valtakaudella?

Unohda kaikki mitä tiedät poliittisesta päätöksenteosta ja johtajuudesta – Z-sukupolvi on valmis ravistelemaan vanhoja valtarakenteita.

Vielä tällä hetkellä Z-sukupolven edustajat, eli tutummin zoomerit, eivät juuri näy johtotehtävissä. Uuden sukupolven rooli on kuitenkin noussut keskiöön esimerkiksi ilmastoaktivismissa, antirasistisessa toiminnassa ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia ajavassa työssä.

Millaisena nuoret aikuiset näkevät maailman nykytilan, tulevaisuuden ja toisaalta oman sukupolvensa johtajuuden yhteiskunnallisissa ja kansainvälisissä kysymyksissä?

The Ulkopolitistin uusimmassa podcastissa keskustellaan tulevaisuuden johtajuudesta ja politiikan tekemisestä nuorten asiantuntijavieraiden johdolla. Vieraina jaksossa ovat YK:n nuorisodelegaatti Katri Leppälaakso, Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Annika Nevanpää sekä Mixed Finns -sometilin perustaja, Helsingin yliopiston Students of Color -järjestön aktiivi ja Helsingin YK-nuorten jäsen Janina Ojala.

The Ulkopolitist on kansainvälisen politiikan ilmiöitä sekä suomalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän verkkolehden podcast. Tuoreimman jakson juontajina ovat Anni Lindgren ja Tuomas Lähteenmäki. Podcastin teknisestä toteutuksesta vastaa Petri Vanhanen.