Aiemmin ihailtiin Piilaaksoa ja haaveiltiin äkkirikastumisesta. Nyt Otaniemessä kasvaa uudenlainen startup-yrittäjien sukupolvi. "Mietimme, teemmekö nyt oikeita ja hyviä asioita." - HS Visio | HS.fi

Otaniemen uusi sukupolvi

Opiskelijajärjestö Aaltoesin ensimmäinen sukupolvi haki oppeja Piilaaksosta ja muutti ihmisten asenteita yrittäjyyteen. Seuraavaksi opiskelijajärjestö toi Suomeen pääomasijoittajia ja ratkoi osaajapulaa. Tämän päivän Otaniemen opiskelija-aktiiveille yrittäjyys on mahdollisuus tehdä arvojensa mukaisia asioita, joilla on merkitystä.

Henrik Asklöf (vas.), Mona Ismail, Patrik Holopainen ja Roni Lahti edustavat nykyisiä Aaltoes-opiskelijajärjestön aktiiveja. He ovat mukana yrittäjyysjärjestön ohjelmien pyörittämisessä

Kaksitoista vuotta sitten Otaniemessä Aalto-yliopiston opiskelijat käynnistivät liikkeen, joka jätti ison jäljen koko Suomeen.

Syntyi Aaltoes-järjestö, joka oli käynnistämässä Suomen startup-ilmiötä. Siellä syntyi monia menestystarinoita, kehittyi opiskelijoiden vetämä startupkiihdyttämö Startup Sauna – ja juuri Aaltoesin opiskelija-aktiivit nostivat Slush-tapahtuman isoksi ilmiöksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita