Ravintola-alan työvoimapula on kriittinen, mutta sen takana vaanii paljon suurempi ongelma: ”Se ala on menossa täysillä päin seinää” - HS Visio | HS.fi

Miksi työpaikat eivät täyty?

Ravintolat sulkevat oviaan, koska töille ei ole tekijöitä. Terveydenhoidossa työvoimapula on vielä suurempi. HS Visio kysyi, mitä ongelmille on tehtävissä.

Työvoimapula koettelee sekä sosiaali- ja terveyspalveluita että ravintola-alaa.

25.8. 9:00

Ravintola-alan työvoimapula on kärjistynyt kriittiseen pisteeseen. Monet ravintolat ovat joutuneet sen takia jopa sulkemaan oviaan.

Mutta miksi ravintoloiden työpaikat eivät täyty? Ja mitä se kertoo Suomen työmarkkinoista?

HS Visio kysyi asiaa Etlan tutkimusjohtajalta Antti Kauhaselta ja taloustieteilijä Osmo Soininvaaralta. He kertovat myös, miksi työvoimapulan ratkaisemisesta on tullut vaikeaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita