Maija Itkonen loi nyhtökauran, ja nyt hän puuhaa seuraavaa ruokavallankumousta

Nyhtökaurayhtiöstä tunnetuksi tullut Maija Itkonen siirtyy uuden ruokastartupin johtoon. Valkuaisproteiinia ilman kanaa tuottava Onego Bio sai heti 10 miljoonan rahoituksen.

Sarjayrittäjä Maija Itkonen maistaa marenkia, joka on valmistettu biovalkuaisesta.

| Päivitetty

Nyhtökaurayhtiöstä tunnettu sarjayrittäjä Maija Itkonen ja VTT:n tutkimusryhmän johtajana pitkään toiminut Christopher Landowski seisovat Espoon Otaniemessä VTT:n ruokalaboratoriossa ja vispaavat valkuaisvaahtoa.

Eikä mitä tahansa kananmunan valkuaista, vaan bioreaktorissa tuotettua biovalkuaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita