Yle: Swappien entinen työn­tekijä haastaa yhtiön oikeuteen tasa-arvo­lain rikkomisesta

Jéssica Lubrano katsoo työsuhteensa purkautuneen, koska hän vaati työnantajaa puuttumaan seksuaaliseen häirintään.

Jéssica Lubrano kertoi viime syksynä HS Vision laajassa artikkelissa Swappien naisia syrjivästä yrityskulttuurista.

9.3. 16:33 | Päivitetty 9.3. 19:21

Entinen työntekijä ja seksuaalista häirintää työpaikallaan kokenut Jéssica Lubrano on haastanut startup-yritys Swappien oikeuteen.

Tiistaina Helsingin käräjäoikeuteen saapuneessa haaste­hakemuksessa hän hakee korvauksia laittomana pitämästään työsuhteen purkamisesta ja tasa-arvolain rikkomisesta. Lubrano katsoo työsuhteen purkamisen johtuvan siitä, että hän vaati työnantajaa puuttumaan seksuaaliseen häirintään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

HS Visio kertoi viime syksynä laajassa artikkelissa Swappien naisia syrjivästä yrityskulttuurista. Laajassa jutussa Lubrano kertoi, kuinka esihenkilö esimerkiksi rehvasteli sillä, miten usein hän harrasti seksiä.

Hän soitteli Lubranon mukaan tälle 1–2 tunnin puheluita, joiden aikana hän kertoi muun muassa, miten ”miehet tarvitsevat paljon seksiä”.

Marraskuussa 2020 Lubrano puhui häirinnästä Swappien toimitusjohtajalle, ja tammikuun 2021 puolivälissä Lubrano irtisanottiin juuri ennen koeajan päättymistä.

Myös muut Swappien nykyiset ja entiset työntekijät kertoivat jutussa epäasiallisesta kohtelusta.

Jutun ilmestymisen jälkeen Swappie ilmoitti toimista, joilla se aikoi korjata haitallista työkulttuuriaan.

Oikaisu 9.3.2022 kello 19.20: Jéssica Lubrano puhui häirinnästä Swappien toimitusjohtajalle marraskuussa 2020, ei viime marraskuussa. Hänet irtisanottiin tammikuussa 2021, ei tammikuussa 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita