Podcast: Ruokalähettien pimeät kuljetukset

HS Vision aamupodcastissa taustoitetaan päivän tärkeintä uutista taloudesta, tekniikasta tai politiikasta.

Tilaat ravintolasta pari annosta nepalilaista ruokaa, ja Woltin tai Foodoran lähetti kiikuttaa sen kotiovellesi. Poimit annoksen edes näkemättä ihmistä, joka sen toi. Alustatalouden tuomista ongelmista ja ruokalähettien asemasta on kyllä keskusteltu – mutta tiesitkö että lähetti voi olla pahimmillaan myös ihmiskaupan uhri?

Helsingin Sanomat tutki ruokalähettibisnekseen juurtuneita pimeitä työmarkkinoita.

Kävi ilmi, että Wolt ja Foodora toimivat usein hämärässä, ilman näkymää siihen, kuka ruokaa todellisuudessa kuljettaa ja missä oloissa. Pahimmillaan lähetit voivat joutua rikollisen hyväksikäytön uhriksi.

Toimittajana Elina Lappalainen, vieraana Milla Palkoaho.

■ Arkiaamuisin julkaistava HS Visio -podcast taustoittaa päivän tärkeimmän uutisen talouden, politiikan, teknologian saralta. Voit tilata podcastin yleisimpiin podcast-palveluihin tai kuunnella sen HS:n sovelluksesta.

Voit katsoa keskustelun yläpuolisesta soittimesta. Voit myös tilata tämän kaltaiset uutisanalyysit omaan puhelimeesi, sillä keskustelu on osa HS Visio -podcastia.

Arkiaamuisin ilmestyvässä podcastissa HS:n asiantuntijatoimittajat avaavat tärkeimpien uutisten taustoja ja merkitystä.

Podcast on puhuttu ohjelma, jota voit kuunnella puhelimellasi tai verkkoselaimessasi. HS Vision podcastin voit tilata yleisimpiin podcast-sovelluksiin, kuten Supla, Spotify, Applen podcastit sekä kaikkiin sovelluksiin, jotka ottavat vastaan RSS-syötteen.

Voit kuunnella podcastin HS:n sovelluksessa valitsemalla valikosta Kuuntele–Podcastit–HS Visio. Muut HS Vision podcastit voit kuunnella täältä. Kaikki HS:n podcastit löytyvät Suplasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita