[Mainos: Elisa] Oletko jo kuullut maailman parhaasta etätyökeskuksesta? Vaikka olet tuntureiden keskellä, täällä verkkoyhteys ei enää töki - HS Visio - mainos | HS.fi
MainosElisa

Oletko jo kuullut maailman parhaasta etätyökeskuksesta? Vaikka olet tuntureiden keskellä, täällä verkkoyhteys ei enää töki

MAINOS Kun tekee töitä etänä, yksikään asia ei saa jäädä hoitamatta verkkoyhteyden pätkimisen vuoksi.

Elisan verkko toimii koko Levin keskuksen alueella. Se mahdollistaa sujuvan etätyöskentelyn kaikissa mökeissä.­


1.3. 14:13

Etätyön ei tarvitse merkitä loputonta kaupunkiasunnon seinien tuijottamista. Yhtä hyvin voi katsoa vieressä kohoavaa tunturia.

”On mahtava voimavara, kun oppii rytmittämään työtään tunturin ehdoilla. Työssä jaksaminen on aivan eri tasolla kuin kotona, kun kesken työpäivän pääsee nauttimaan Lapin puhtaasta luonnosta”, Innovation Homen toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola sanoo.

Innovation Home on aiemmin vuokrannut jaettuja toimitiloja lyhytaikaiseen tarpeeseen Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä Los Angelesissa ja Singaporessa. Viime syksynä yhtiö avasi uuden etätyötilan Levin keskustaan.

Yhä useampi haluaa irtautua kaupungin hälystä ja suunnata etätöihin Lapin rauhaan.

 ”Etänä tehtävän työn laatu ei saa kärsiä siitä, että verkkoyhteys tökkii.”

”Moni haluaa lähteä perheen kanssa lomalle. Etätyötä on helpompi rytmittää, kun työt voi tehdä rauhassa konttorilla ja jatkaa sen jälkeen lomailua omassa mökissä”, Erätuli-Kola sanoo.

Työpisteen ja tavanomaisten toimistopalveluiden ohessa asiakas pääsee nauttimaan myös yhteisön tuesta ja työhyvinvointipalveluista.

”Tapa tehdä töitä muuttuu, mutta inhimilliset tarpeet eivät. Etätöissäkin ihmisellä on tarve päästä toisten seuraan ja olla osa yhteisöä”, Erätuli-Kola jatkaa.

Levillä etätyökulttuurin rakentaminen on kirjattu strategiaan, alueen matkailua kehittävän Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo. Etätyölomat voivat tehdä parempaa paitsi työstä myös Lapin matkailusta. Lomakausina tunturi on täynnä, mutta muuten hiljainen.

”Etätyölomailu mahdollistaisi tunturin hyödyntämisen entistä tasaisemmin pitkin vuotta. Sulanakin aikana Lappi on todella kaunis. Levin 500 erilaista aktiviteettia pitävät huolen siitä, että tekemistä riittää”, Kivisaari sanoo.

Etätyölomat voivat tehdä parempaa paitsi työstä myös Lapin matkailusta.­

Levi tähtää maailman halutuimmaksi etätyökohteeksi. Tavoite on kova, mutta moni asia on Levin puolella: puhdas Lapin luonto, Ruotsin ja Norjan läheisyys, helpot yhteydet Kittilän ja Kolarin kautta lentäen ja junalla sekä Levin omat 43 rinnettä ja sadat latukilometrit.

”Työkulttuuri muuttuu. Samalla matkalla voi vuoron perään lomailla ja tehdä tehokkaasti töitä.”

Sujuva etätyö edellyttää kahta asiaa. Innovation Homen tapaisia toimivia ja turvallisia etätyötiloja sekä varmatoimisia verkkoyhteyksiä.

 ”Työkulttuuri muuttuu. Samalla matkalla voi vuoron perään lomailla ja tehdä tehokkaasti töitä.”

Jälkimmäisten kohdalla Levi siirtyi uuteen aikaan lokakuussa, jolloin Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa nopean 5g-verkon tunturiin. Se on nostanut etätöiden sujuvuuden aivan uudelle tasolle.

”Aikaisemmin etätyöt hoituivat pääasiassa 4g-verkon kautta, joka etenkin sesonkien aikana tuppasi ruuhkautumaan. 5g on mahdollistanut sen, että kapasiteetti ei lopu kesken. Se on meille tosi iso juttu”, Kivisaari sanoo.

Viime syksynä Innovation Home avasi uuden etätyötilan Levin keskustaan.­

Elisan verkko toimii koko Levin keskuksen alueella. Se mahdollistaa sujuvan etätyöskentelyn kaikissa mökeissä.

Innovation Homen työtilojen verkkoyhteys on toteutettu Elisan 5g-ratkaisun avulla. Se on yrityksen kaikkien etätyö-asiakkaiden käytössä.

Petra Erätuli-Kola korostaa 5g:n merkitystä, sillä etätyö toimii vain silloin, kun yksikään työasia ei jää hoitamatta verkon pätkimisen vuoksi.

”Nopea ja varma yhteys tuo tärkeän turvallisuuden tunteen työasioiden hoitamiseen. Etänä tehtävän työn laatu ei saa kärsiä siitä, että verkkoyhteys tökkii”, Erätuli-Kola sanoo.

Lue lisää Levin etätyötiloista ja Elisan 5g:n hyödyntämisestä

Tutustu Elisan 5g:n mahdollisuuksiin

Tutustu Innovation Homen Levin etätyötiloihin

Tutustu Levin monipuolisiin aktiviteetteihin

Lue myös: