MainosEster1

Millaista on toimistotyöskentely vuonna 2022? Tällaiseen toimistoon olisi ilo palata

MAINOS Pasilan parhaalle paikalle rakentuva Ester1 on oiva esimerkki toimistosta, joka muuntautuu hybridityöläisten tarpeisiin uudenlaisten työntekotapojen normalisoituessa.

Pasilaan aivan Triplan viereen valmistuva Ester1 noudattaa ekologisen rakentamisen periaatteita, jossa vanhan saneeraamisella tavoitellaan ilmastoystävällisempää vaihtoehtoa uuden rakentamisen sijaan.


Työviikko käynnistyy Teams-palaverilla mökin jykevän pirtinpöydän ääreltä. Kollegat tupsahtelevat tuttuun ohjelmaikkunaan kuka oman kotitoimiston nurkasta, kuka auton ratista tai junasta. Onpa osa aloittamassa maanantaita jo toimiston kokoustiloistakin.

Niin, mihin sitä toimistoa tarvitaankaan tulevaisuudessa?

Arkkitehti Anna Bevz työympäristöjä suunnittelevasta Bolder Developmentista näkee jo ennen pandemiaa käynnissä olleen trendin vain nopeutuvan:

“Etätyö oli ollut kasvussa jo pitkään, mutta viimeisin vuosi on antanut toimitiloille aivan uudenlaisen merkityksen. Tulevaisuudessa toimistot ovat kohtaamispaikkoja, joissa käydään tapaamassa työkavereita ja asiakkaita sekä tekemässä tarvittavia projektitöitä.”

Hybridityö on yritysten uusi normaali. Etätyöskentelystä huolimatta myös fyysisellä toimistolla on jatkossa edelleenkin paikkansa, vaikka osa töistä tehdäänkin kotona.

Aiemmin työpisteitä saatettiin varata 80–90 prosentille henkilöstöstä. Nyt uusia toimitiloja suunnittelevat saattavat jopa miettiä, riittäisikö jatkossa yksi työpiste kahdelle ihmiselle.

Kiinteistökehitystä tekevän Kansallis-yhtiöiden hankekehitysjohtaja Markus Palmroth neuvoo lähestymään työpistepohdinnan sijaan toimitilatarpeita sen kautta, millaista työtä yrityksessä tehdään:

“Onko työnteko tiimiorientoitunutta, asiantuntija- vai myyntityötä? Käykö asiakkaita, puhutaanko paljon puhelimessa, tarvitaanko hiljaisia tiloja?“

Erilaisiin työnteon tarpeisiin pitää vastata luomalla hiljaisen työn alueita, ryhmätyöskentelyyn soveltuvia tiloja sekä neuvottelu- ja kohtaamispaikkoja. Kotona työskentelyn vastineeksi ihmiset kaipaavat toimistolta yhteisöllisyyttä ja työympäristöltä kodinomaisuutta.

“Näen, että kiinteät kulut tullaan puristamaan minimiin. Toimistojen koko ehkä pienenee totutusta, mutta neliöiden sijaan panostetaan siihen, että tila on toimiva ja viihtyisä", Ester1:n suunnittelussa mukana ollut Bevz tiivistää.

Kodinomaiset, viihtyisät tilat sekä erityyppisiin töihin soveltuvat työskentelyalueet ovat tulevaisuuden toimiston vakio.

Pasilassa Triplan ohittavaa siltaa pitkin kulkeva ei voi olla huomaamatta suoran päässä siintävää keltaista toimistorakennusta. Pasilan parhaalle paikalle valmistuu vuoden 2022 alussa yritysten muuttuneisiin tarpeisiin soveltuvaa toimistotilaa, johon Ester1 valmistuu.

Aiemmin kiinteistö toimi Otavamedian pääkonttorina. Kiinteistö uudistetaan sisältä täysin, julkisivu kunnostetaan ja ikkunat pellityksineen vaihdetaan. Otavamedian ajoista muistuttaa jatkossakin kellarissa sijaitseva Tekniikan Maailman autolaboratorio.

Saneerauksen valmistumisen jälkeen näyttävyyttä katukuvaan tuovat uudistunut sisäänkäynti ja lattiasta kattoon ulottuvat pohjakerroksen ikkunat.

”Ester1:ssä kartoitamme yrityksen työskentelytavat yhdessä. Sen pohjalta tarjoamme asiakkaalle soveltuvinta kokonaisratkaisua. Tarvittaessa Ester1:iin voidaan toteuttaa asiakkaille hyvinkin räätälöityjä tilaratkaisuja. Yrityksen on helppo valita sisustus tarkkaan mietityistä, valmiista vaihtoehdoista tai tilata uniikki sisustussuunnitelma", Palmroth kertoo.

Uusi normaali voi alkaa.

Tutustu Ester1:een ja laske tilaratkaisulle hinta

Faktat Ester1:stä

  • Täysin uudistetut, ekologiset toimitilat 10–150 hengen yrityksille sopivat vastuullisiin arvoihin.

  • Vuokrasopimus on minimissään vain 12 kuukautta.

  • Kodinomaiset työtilat, joihin suunnitellaan kunkin yrityksen työskentelytapoihin sopiva tilaratkaisut. Valittavissa on kolme erilaista sisustusvaihtoehtoa tai räätälöity sisustus.

  • Keskeinen sijainti Pasilassa aivan Triplan vieressä: hyvät kulkuyhteydet julkisilla ja omalla autolla.

  • Sähköauton latauspistokkeet kaikissa autohallin paikoissa.

  • Katolla 101 aurinkopaneelia ja vettä säästävät hanat.

  • Tutustu Ester1:een ja laske tilaratkaisulle hinta

Lue myös: