[MAINOS: Kirkon Ulkomaanapu] Onko sinulla osakkeita lahjoitettaviksi? Lue osakelahjoittamisen helpot askelmerkit - HS Visio - mainos | HS.fi
MainosKirkon Ulkomaanapu

Onko sinulla osakkeita lahjoitettaviksi? Lue osakelahjoittamisen helpot askelmerkit

MAINOS Tiesitkö, että osakelahjoittaminen on nykyisin suosittu tapa auttaa? Voit muuttaa monen ihmisen elämän kehitysmaissa tekemällä osakelahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun eli KUA:n hanketyöhön.

Olisiko osakelahjoittaminen sinun tapasi tehdä hyvää? Se sujuu vaivattomasti Kirkon Ulkomaanavun kanssa.


22.11.2021 16:46

Osakelahjoittaminen on lahjoittajalle vaivatonta ja hoituu pankin ja Kirkon Ulkomaanavun (KUA) asiantuntijan avulla sujuvasti ja nopeasti.

KUA on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö, joka toimii siellä, missä hätä on suurin. KUA työskentelee kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Olisiko osakelahjoittaminen sinun tapasi tehdä hyvää? Lue, miten mahdollistat esimerkiksi nuorille koulutuksen ja ammatin KUA:n kohdemaassa.

1. Etsitään sinulle mieleinen lahjoituskohde.

Mikä sinua kiinnostaa? Millaista työtä haluat tukea? Onko mielessäsi tietty kohdemaa? KUA:n kautta osakkeita lahjoittaessa päätät itse, millaiseen työhön lahjoitat. KUA toimii tälläkin hetkellä kaikkiaan 13 maassa ihmisten koulutuksen ja toimeentulon kehittämisen parissa.

Osakelahjoituksesi voidaan kohdentaa esimerkiksi tiettyyn projektiin tai työn osa-alueeseen.

KUA ei tavoittele voittoa osakkeilla eikä myöskään säilytä niitä.

KUA:n yhteyshenkilö ehdottaa sinulle mahdollisia kohteita toiveidesi mukaan ja päätätte yhdessä lahjoituksen kohteen.

Kuvitellaan esimerkki, jossa haluat auttaa heikossa asemassa olevia nuoria saamaan ammatin itäisessä Afrikassa. Kohdemaaksi valikoituu Uganda. Lahjoittamalla osakkeita KUA:n ammattikoulutustyöhön, mahdollistat esimerkiksi koulutuksen järjestämistä ja kehittämistä, tilojen kunnostamista, opettajien koulutusta sekä oppi- ja opetusmateriaalien hankintoja.

Lähde osakelahjoittajaksi

2. Tehdään lahjakirja pankkia varten.

Kun kohde on päätetty, tehdään lahjakirja KUA:n toimesta. Se on selkeä ja yksinkertainen dokumentti, johon merkitään tiedot lahjoituskohteesta ja lahjoitettavista osakkeista.

Lahjakirjan allekirjoittavat lahjoittaja ja KUA. Pankista riippuen lahjakirja voidaan toimittaa sähköpostilla tai paperisena perinteissä postissa.

Lahjoittajana sinun tehtävänäsi on toimittaa lahjakirja omaan pankkiisi, joka siirtää osakkeet KUA:lle.

3. KUA realisoi varat ja ohjaa lahjoituksesi sovittuun kohteeseen.

Kun osakkeesi ovat siirtyneet KUA:lle, järjestö realisoi varat. KUA ei tavoittele voittoa osakkeilla eikä myöskään säilytä niitä. Varat realisoidaan välittömästi ja ohjataan sovittuun kohteeseen.

Lähde osakelahjoittajaksi

4. Saat raportin työn etenemisestä.

KUA raportoi sinulle työn etenemisestä lahjoituskohteessa ja kuulet, mitä lahjoituksellasi on saatu aikaan. Läpinäkyvyys ja avoimuus lahjoittajien suuntaan ovat KUA:lle keskeisiä arvoja.

KUA:n maatoimisto Ugandassa raportoi säännöllisesti maassa toteutettavista projekteista. Lahjoituksestasi vastaava yhteyshenkilö Helsingissä koostaa sinulle selkeän yhteenvedon kenttätoimiston raportoinnin pohjalta.

Lopputulos: Osakelahjoituksesi ansiosta heikoimmassa asemassa olevat nuoret saavat koulutuksen ja ammatin Ugandassa.

Lue, miten ammattikoulutus auttoi töihin pakolaisasutusalueella Ugandassa

Lue KUA:n ammattikoulussa Ugandassa opiskelleen 20-vuotiaan Jonalisen tarina

Lähde osakelahjoittajaksi

Kolme faktaa Kirkon Ulkomaanavusta

  • KUA:ssa yhdestä eurosta käytettiin viime vuonna avustustyöhön 89 senttiä ja 11 senttiä tukitoimintoihin.

  • Lahjoituksena saadut osakkeet ja arvo-osuudet voidaan realisoida ilman veroseuraamuksia, sillä yleishyödyllisenä järjestönä KUA ei maksa lahjaveroa vastaanottaessaan lahjoituksena saatuja osakkeita tai arvo-osuuksia.

  • Lahjoittajan ei tarvitse maksaa veroa mahdollisesta osakkeiden arvonnoususta.

Lue lisää KUA:n taloudesta

Tästä graafisesta esityksestä näet Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan tuotot vuonna 2020.

Tästä graafisesta esityksestä näet, millainen on Kirkon Ulkomaanavun avustustyön ja tukitoimintojen varojenkäytön suhde.

Lue myös: