MainosHHT-Rakennus

Nuori yrittäjä välttää tyhjäkäyntiä: Hugon puikoissa urakka etenee, työmaalla ei notkuta ja valmista tulee jämptisti

MAINOS Urakat pysyvät aikataulussa, sillä yrittäjä Hugo Trogen, 30, vannoo suunnitelmallisen ja vastuullisen työtavan nimeen.

Rakennusyrittäjä Hugo Trogenin puikoissa urakka etenee kerroksittain, valmista syntyy aikataulussa eikä työmaalla ole tyhjäkäyntiä. HHT-Rakennus päivittää parhaillaan Sastamalan Kassantaloa 2020-luvulle.


12.5. 15:09

Kotimaisen rakennus- ja maalausyrityksen selkäranka on työtapojen ja -vaiheiden jatkuva kehittäminen. Hugo on siirtänyt omat arvonsa suoraan yrityksen tapaan työskennellä.

”Vaadin työmaillani täsmällistä ja järjestelmällistä toimintaa. Jotta homma toimii, teemme tarkat aikataulut. Usein urakka etenee tahdeissa”, Hugo avaa.

Tyhjäkäyntiä Hugo pyrkii välttämään viimeiseen asti.

”Vaiheistamme usein niin, että töitä pystytään tekemään järkevästi eri lohkoilla. Näin esimerkiksi sähkö- tai putkimiesten ei tarvitse odotella. He tietävät tarkasti, koska urakka on edennyt niin pitkälle, että he pääsevät hoitamaan oman osuutensa.”

Kustannustehokkuutta hän seuraa jatkuvasti.

”Tahtituotanto ja aikatauluissa pysyminen vaativat tiukkaa suunnitelmallisuutta. Tarkka pohjatyö kantaa hedelmää ja sataa myös suoraan työn tilaajan laariin.”

Hugo käyttää menetelmien kehittämisessä Lean-ajattelun työkaluja. Tämä johtamisfilosofia tähtää asiakastyytyväisyyden lisäämiseen, laadun parantamiseen, toiminnan kustannusten pienentämiseen ja tuotannon läpimenoaikojen lyhentämiseen.

Sähkömies Tapio Riutta ja yrittäjä Hugo Trogen käyvät päivän aikataulua läpi. Hugo on vaativa, mutta kannustava esimies ja yhteistyökumppani, jolta irtoaa myös positiivinen palaute helposti.

Nuori yrittäjä jakaa kiitosta tekijöille.

”Mistään ei tulisi mitään ilman luotettavia ammattilaisia ja alihankkijoita. On onni, että olen saanut sitoutuneita työntekijöitä.”

Koronakriisi ja Ukrainan sota ovat tuottavat päänvaivaa ja aiheuttavat lisätyötä.

”Toimitusajat ja materiaali hintojen korotukset tuovat yllätyksiä. Toistaiseksi olemme saaneet kaiken sujumaan”, Hugo kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta huittislainen Hugo on rakentamisen vanha konkari. Ensimmäisen toiminimensä hän perusti jo vuonna 2012, ja omin käsin rakennettu koti valmistui seuraavana vuonna. Työuransa hän aloitti maalauskeikoilla ja pesuhuoneremonteilla.

Hyvän miehen maine kasvoi, ja pikku-urakat vaihtuvat isoihin. Julkisten hankintojen kautta hän pääsi toteuttamaan korjausrakentamista, esimerkiksi koulu-, päiväkoti-, toimintakeskus- ja keskuskeittiöuudistuksia. Yrityksellä on myös omaa asuntotuotantoa.

Tiesitkö? Hugo valittiin viime vuonna Satakunnan Yrittäjien Vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

Hugon vinkit korjausrakentamiseen:

 1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

 2. Laske kustannukset tarkkaan.

 3. Palkkaa pätevä rakennuskonsultti/valvoja.

 4. Etsi luotettava rakentaja.

 5. Ota projektin punaiseksi langaksi laatu.

Remontissa uudistetaan pankkitilat lattiasta kattoon, rakennetaan väliseiniä ja parannetaan akustiikkaa. Avokonttorin sijaan nykypankissa suositaan asiakkaiden yksityisyyttä kunnioittavia, entistä intiimimpiä palvelupisteitä.

HHT-Rakennus Oy

 • suomalainen rakennus- ja maalausyritys

 • kotipaikka Huittinen, perustettu 2012

 • liikevaihto n. 4 milj. €

 • henkilökuntaa 11

 • tilaajavastuullinen yritys

 • RALA-pätevyys

 • Korkein AAA-luottoluokitus

 • Rakennusteollisuuden RT-jäsenyritys

 • asiakkaita mm. kunnat, kaupungit, taloyhtiöt, yritykset ja yksityiset

Ota yhteyttä: Hugo Trogen, p. 0400 411 292, hhtrakennus.fi

Lue myös: