MainosHHT-Rakennus

Pankin saneeraus vaatii rakentajalta erityistaitoa ja tarkkuutta – ovimikkonakin toimii vartija

MAINOS Sastamalan keskustan maamerkkiä, Kassantaloa, päivitetään 2020-luvulle. Pankin saneeraaminen vaatii rakentajalta erityistarkkuutta, varmaa aikataulutusta ja joustoa.

Sähkömies Tapio Riutta ja yrittäjä Hugo Trogen käyvät päivän aikataulua läpi. Hugo on vaativa, mutta kannustava esimies ja yhteistyökumppani, jolta irtoaa myös positiivinen palaute helposti.


24.5. 12:25

Sastamalan Kassantalo on ollut tuttu maamerkki jo vuodesta 1969. Sitä isännöi 60 000 asiakkaan OP Satapirkka. Talosta on pidetty hyvää huolta, ja sitä on uudistettu vuosikymmenien aikana. Pitkät asiakaspalvelutiskit jäivät historiaan sähköisten palveluiden yleistyttyä, nyt avokonttorista siirrytään taas intiimimpiin tiloihin. Miksi, OP Satapirkan varatoimitusjohtaja Janne Pohjolainen?

”Käynnissä olevassa remontissa rakennetaan nykyaikaisia työtiloja, jotka ovat viihtyisiä sekä asiakkaille että työntekijöille. Pankin tilat mukautuvat aina kulloiseenkin asiakaskäyttäytymiseen. Alkuun raha nostettiin tiskiltä ja kaikki muutkin pankkiasiat hoidettiin konttorissa. Sähköisten palveluiden yleistyttyä vain hyvin pieni osa toiminnoista vaatii pankkitaloon tulemista.”

Nykyään pankkiin tullaan useimmiten hoitamaan elämän suuria asioita, esimerkiksi tekemään asuntokauppoja ja sijoituksia sekä laatimaan perunkirjoituksia ja testamentteja.

Remontissa uudistetaan pankkitilat lattiasta kattoon, rakennetaan väliseiniä ja parannetaan akustiikkaa. Avokonttorin sijaan nykypankissa suositaan asiakkaiden yksityisyyttä kunnioittavia, entistä intiimimpiä palvelupisteitä.

”Haluamme, että näitä tunteisiinkin meneviä kohtaamisia varten on rauhalliset, yksityiset tilat ilman taustahälyä tai muiden läsnäoloa. Myös akustiikkaa on parannettu”, Janne selvittää.

Pankkisaneerauksen kilpailutuksen voitti paikallinen HHT-Rakennus Oy.

”Paikallisena pankkina teemme aina mielellämme yhteistyötä alueen omien osaajien kanssa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä valintaan. Työt etenevät aikataulussa, ja olemme saaneet yksityiskohtaista tietoa niiden etenemisestä.”

Fakta OP Satapirkka syntyi 1.5.2022 kolmen Osuuspankin yhdistyessä. Pankin tase on 1,5 ja asiakasliiketoiminta 2,2 miljardia euroa. Omistaja-asiakkaita on 33 000 ja asiakkaita 60 000.

Pankkitilat uudistetaan remontissa täysin. Tuoreen ilmeen saavat lattiat, seinät ja katot, myös huonejärjestystä muutetaan ja uusia väliseiniä rakennetaan.

”Koska pankkipalvelut eivät saa katketa hetkeksikään, etukäteissuunnittelulla ja aikataulutuksella on ensiarvoisen tärkeä merkitys”, HHT-Rakennus Oy:n yrittäjä Hugo Trogen kertoo.

Tahtituotanto ja aikatauluissa pysyminen vaativat tiukkaa suunnitelmallisuutta. Tyhjäkäyntiä vältetään viimeiseen asti.

”Pyrimme työmailla täsmälliseen ja järjestelmälliseen toimintaan. Vaiheistamme töitä usein niin, että ne etenevät lohkoissa. Näin esimerkiksi sähkö- ja putkimiesten ei tarvitse odotella. Kaikki pääsevät tekemään oman osuutensa aikataulussa ja urakka etenee tasaisesti”, Hugo selventää.

Rakennusalan ammattilainen jakaa kiitosta tekijöille.

”Mistään ei tulisi mitään ilman luotettavia ammattilaisia ja alihankkijoita. On onni, että olen saanut sitoutuneita työntekijöitä. Myös joustavuus on tärkeää. Esimerkiksi tällaisessa pankkiurakassa pitää joskus venyä iltoihin ja viikonloppuihin.”

Pankkityömaalla turvatoimet on hiottu huippuunsa. Työmaalle ei kuljeta miten sattuu, vaan turvallisuuspalvelun työntekijät avaavat ja sulkevat ovet.

Tiesitkö? Hugo käyttää menetelmien kehittämisessä Lean-ajattelun työkaluja, joilla lisätään asiakastyytyväisyyttä, parannetaan laatua, pienennetään kustannuksia ja lyhennetään tuotannon läpimenoaikoja.

Lue myös: Nuori yrittäjä välttää tyhjäkäyntiä: Hugon puikoissa urakka etenee, työmaalla ei notkuta ja valmista tulee jämptisti

”Pankkipalvelut eivät saa keskeytyä remontin aikana, joten aikataulutuksella on todella suuri merkitys. Hugon ja HHT-Rakennuksen kanssa työ on sujunut luontevasti ja porrastus onnistunut”, kertoo OP Satapirkan varatoimitusjohtaja Janne Pohjolainen.

HHT-Rakennus Oy

  • suomalainen rakennus- ja maalausyritys

  • kotipaikka Huittinen, perustettu 2021

  • liikevaihto n. 4 milj. €

  • henkilökuntaa 11

  • tilaajavastuullinen yritys

  • RALA-pätevyys, korkein AAA-luottoluokitus

  • rakennusteollisuuden RT-jäsenyritys

  • asiakkaita mm. kunnat, kaupungit, taloyhtiöt, yritykset ja yksityiset

Ota yhteyttä: Hugo Trogen, p. 0400 411 292, hhtrakennus.fi

Lue myös: