MainosAMEX

Nämä viisi ravintolaa tarjoavat syksyn parhaita makuelämyksiä – ”Tuoreita yrttejä, ripaus hulluutta ja paljon sydäntä”

MAINOS Ikimuistoisimmat kokemukset syntyvät yhdessä ystävien ja rakkaiden kanssa. Helsingin ravintolatarjonnasta löytyy monta katsastamisen arvoista helmeä.


28.9. 15:45

Aamu on pimeä, päivä kolea ja illalla sataa vettä, mutta kesän jälkeen koittavassa vuodenajassa on myös omat hyvät puolensa. Helsingin ravintolasyksy on nimittäin yhtä värikäs kuin puista putoilevat lehdet. Tarjolla on maukasta italialaista, intiimiä bistrotunnelmaa, raikkaita mereneläviä ja tyylikästä suomalaista perinneruokaa. Poimimme parhaat palat – minne sinä haluaisit mennä syömään ja kenen kanssa?

MURU – Sesonkien mukaan elävä bistroklassikko

Fredrikinkadulla sijaitseva ravintola on tarjonnut makuelämyksiä jo 12 vuoden ajan. Tila on mukavan intiimi, palvelu lämminhenkistä ja viinivalikoima erinomainen. Menu vaihtuu päivittäin saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan ja se valmistetaan aina suoraviivaisesti ja viiniä kunnioittaen.

FIASCO? – Kaukana katastrofista

Fiasco? on perinteistä Italiaa parhaimmillaan, tähän päivään hienovaraisesti viritettynä. Fiasco? on hatunnosto sitkeälle kansalle ja sen keittiölle. Ravintolassa kokataan upeilla, kotimaisilla raaka-aineilla, jotka saavat silauksen Italiaa kylkeensä. Tuoreet yrtit, ripaus hulluutta ja paljon sydäntä ovat osa tätä palaa Italiaa Helsingissä. Tässä ravintolassa hyvien raaka-aineiden tärkeyttä korostetaan. Jo pelkästään alkupalaoliivien äärellä saattaakin siis löytää itsensä pohtimasta, mikä merkitys alkuperällä ja laadulla onkaan.

SUE ELLEN – Meren herkkujen parhaita apajia

Makuasia toki, mutta väitämme Helsingin Etelärannasta löytyvän Sue Ellenin olevan yksi parhaista mereneläviä tarjoavista ravintoloista koko kaupungissa. Ravintolan keittiössä käytetään aitoa puuhiiligrilliä, joka tuo ruokiin ainutlaatuisen pehmeän aromin. Mehukkaat liha-annokset nostavat veden kielelle jo ennen kuin saapuvat pöytään, eikä kasvissyöjiäkään ole unohdettu.

FINNJÄVEL SALI – Hienostelematon ravintolakokemus

Finnjävelin Salissa voi nauttia rehtiä suomalaista ruokaa mutkattoman leppoisassa ja lämpimässä tunnelmassa. Tarjolla on tulkintoja suomalaisista ruokaklassikoista aina kauden raaka-aineista. Finnjävel kattaa tarjolle suomalaisen sielunmaiseman metsistä, järvistä, tuntureilta ja pelloilta kumpuavine puhtaine makuineen ja elämyksineen.

VILLA LILLA – Herkkuja huvilatunnelmassa

Ensimmäisenä Villa Lillassa pysäyttää miljöö. Mikä upea hirsihuvila! Kysymällä selviää, että kyseessä on kupariseppä Hätisen itselleen 1910-luvulla rakennuttama talo, joka on remontoitu 2010-luvulla ravintolakäyttöön. Kansallisromantiikkaa henkivän ravintolan omistajien mukaan kantava ajatus on, että Villa Lillasta saa ruokaa, jota ei tule itse kotona tehtyä, mutta joka maistuu koko perheelle.

Villa palvelee niin lounaalla, brunssilla kuin illallisella, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva hetki tulla herkuttelemaan. Villan maistelumenu vaihtuu viikoittain, a la carte -listaa päivitellään muutamia kertoja vuodessa.

Uuden Dining by Amex -edun ansiosta voit nauttia ystäväsi kanssa kaksi annosta (alku- ja pääruoka tai pää- ja jälkiruoka) Päivän menusta Amexin tarjoamana. Voit käyttää edun kolme kertaa vuodessa ennalta valituissa ravintoloissa, ja se on voimassa aina kaksi kuukautta kerrallaan. Kaikki jutussa esitellyt ravintolat ovat Dining by Amex -kumppaniravintoloita. Etu on voimassa 12.11.2022 asti.

Lue lisää >>

Etu on voimassa kerran korttitiliä ja aktiivista jaksoa kohden. Nykyinen jakso alkoi 12.9.2022 ja jatkuu 12.11.2022 asti. Ehdot voimassa. Efektiivinen korko nostetulle 14 740 euron luotolle on 0 % (04.2022). Korko on 0 %. Laskelma perustuu oletukseen, että asiakas käyttää e-laskua, että käteisnostoja tai valuutanvaihtoa edellyttäviä ostoja ei ole tehty ja että luotto maksetaan kokonaisuudessaan takaisin yhdellä kertaa sopimuksen mukaisesti. Tiettyjen korttityyppien yhteydessä veloitettavia jäsenyysmaksuja ei ole laskettu mukaan. Jäsenyysmaksu on 65 €/kk (780 €/vuosi).

Lue myös: