Yrityksiin ja työpaikoille rakennettavan latausratkaisun tulee palvella useita eri käyttäjäryhmiä. Yrityksen alueella saatetaan ladata työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden lisäksi myös yrityksen omia ajoneuvoja.
Tarve työpaikkalataukselle kasvaa
Sähköautojen määrä kasvaa jatkuvasti, mutta latauspaikoista on usein pulaa. Sähköauton lataaminen työpaikalla onkin tervetullut työsuhde-etu sähköautoilijoille. Vihreämmän vaihtoehdon tarjoaminen toimii kannustimena sähköauton hankintaan myös muille työntekijöille.
Latausmahdollisuuden on todettu lisäävän halua lähteä toimistolle töihin ja yrityksessä vierailevat asiakkaat ja yhteistyökumppanit arvostavat mahdollisuutta ladata autoja esimerkiksi palaverin aikana. Mikäli kyseessä on kauppakeskuksen kaltainen ostospaikka, tutkimusten mukaan autoaan lataava asiakas viipyy kohteessa kauemmin.
Kun Plugit toimittaa latausratkaisun, vastaamme sen toimivuudesta ja asiakaspalvelumme auttaa ongelmatilanteissa. Yrityksen henkilökunnan ei tarvitse tietää lataamisesta mitään tai juosta kesken työpäivän ulos kaapeleita kiskomaan. Etätuen ansiosta suurin osa ongelmista voidaan ratkaista heti koskematta edes itse laitteeseen.
Työsuhdelataus onnistuu töissä ja kotona
Tammi-helmikuussa ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista lähes 50 prosenttia oli ladattavia.
Kun työsuhdeauto on sähköauto, auton oheen liitetään yleensä kotikiinteistöön asennettava latauslaite tehokasta ja turvallista kotilataamista varten.
Älykkään latauslaitteen ja latausavaimen avulla ladattu energia saadaan laskutettua suoraan työnantajalta. Latausavain eli tuttavallisemmin tägi toimii ikään kuin maksukorttina, jolla lataukset maksetaan niin kotona, työpaikalla kuin julkisella latauspisteelläkin.
Työsuhdelataajalle on tervetullut tieto, että työnantajan maksama sähköauton lataaminen työpaikalla tai julkisessa latauspisteessä on verovapaata vuoteen 2025 asti. Etu koskee sekä täyssähköautoja että ladattavia hybridejä.
Lataaminen käyntiin avaimet käteen -konseptilla
Plugitin palvelukonsepti alkaa kartoitusvaiheella, jossa selvitetään kiinteistön resurssit sekä lataustarve. Esimerkkitilanteessa yrityksen latauspaikoilla ladataan päivisin työntekijöiden ja asiakkaiden autoja, yrityksen omat ajoneuvot ladataan täyteen yön aikana.
Latausratkaisussa on syytä huomioida latausjärjestelmän skaalautuvuus, selkeä ylläpitomalli ja mahdolliset laskutustarpeet, esimerkiksi energiankulutuksen kohdistamisen lataajaan eli käyttäjään. Lisäksi kuukausitasolla voidaan seurata kokonaiskulutusta toimipaikka- ja yrityskohtaisesti.
Plugit ei ole pelkkä laitetoimittaja vaan palveluntuottaja, joka vastaa latausratkaisusta kokonaisuutena aina suunnitteluvaiheesta asennetun järjestelmän ylläpitoon asti. Plugit siis kantaa vastuun lataamisesta ja yritys voi keskittyä omaan liiketoimintaansa.
Metso Outotec mahdollistaa lataamisen työsuhdeautoilijoille, asiakkaille ja työntekijöiden omille ladattaville autoille
Metso Outotecillä latauspisteet mahdollistavat ladattavien työsuhdeautojen lisäksi lataamisen myös niille työntekijöille, joilla on oma sähköauto tai hybridi. Espoon toimipisteen parkkihallissa on 44 latauspaikkaa.
Palaute latausmahdollisuudesta on ollut positiivista. Latauspaikkojen myötä myös niiden tarve on kasvanut.
Erityisen tyytyväisiä Metso Outotecillä ollaan autolataamisen helppouteen. Myös käytettävyyden parantaminen on saanut paljon kiitosta. Esimerkiksi latauslaitteisiin vaihdettiin kiinteät kaapelit, koska se teki auton kytkemisestä lataukseen merkittävästi nopeampaa.
Lue lisää kokemuksia Plugitin latausratkaisuista yrityksille:
Miten yritys on ottanut kaikki hyödyt käyttöön 24/7 asiakaspalvelusta laskutuspalveluun - lue lisää täältä.
Miten yritys on toteuttanut latausratkaisun niin, että kaikilta autopaikoilta on mahdollisuus ladata - lue lisää täältä.