MainosPlugit Finland

Ei enää vain mukava lisäarvo - latausmahdollisuus on sähköautoilijoille jo välttämättömyys

MAINOS Sähköautojen määrä kasvaa. Lataaminen on kauppakeskuksissa ja parkkihalleissa vierailevalle sähköautoilijalle kivan lisäpalvelun sijasta palveluedellytys. Plugit CaaS –palvelumalli on nopea ja riskitön tapa helpottaa yritysten ja ammattiliikenteen siirtymää sähköiseen liikenteeseen.


Sähköautoja ladataan siellä, missä vietetään aikaa. Se tarkoittaa latausratkaisujen tuomista kiinteistöjen yhteyteen, oli ladattava ajoneuvo sitten auto, pakettiauto tai kuorma-auto. Plugit CaaS -palvelumalli suunnitellaan yrityksen lataustarpeen mukaan, olipa kyseessä yritys, ammattiliikenne tai kiinteistö.

Keskity omaan liiketoimintaan

Lataaminen palveluna on vaihtoehto investoinnille ja tehokas keino ennakoida lataamisesta aiheutuvia kustannuksia. CaaS-palvelumallin tavoitteena on nopeuttaa siirtymää kohti sähköistä liikennettä poistamalla epävarmuustekijöitä ja investointitarvetta. Palvelumallissa Plugit ottaa vastuun latausinfrastruktuurin toimittamisesta. Yritys voi hyödyntää latausratkaisua käyttöön perustuvalla veloituksella sitomatta hankkeeseen merkittävästi omaa pääomaa.

Kun lataamisesta vastaa palveluntuottaja, yritys voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Palveluntuottajana Plugit pitää huolen siitä, että latauslaitteet ovat aina käyttökunnossa, niitä on riittävästi tarpeen mukaan sekä kohdistaa lataamisen kustannukset käyttöperusteisesti. Palvelumallilla varmistetaan, että latauspisteiden määrä vastaa tarvetta myös tulevaisuudessa.

Lataaminen ei ole enää vain mukava lisäpalvelu, sähköautoilijalle se on välttämättömyys.

Lataaminen on edellytys, ei lisäarvo

Kiinteistöissä, kuten esimerkiksi kauppakeskuksissa, toimitilakiinteistöissä ja parkkihalleissa lataaminen ei ole enää vain mukava lisäpalvelu, vaan sähköautoilijalle välttämättömyys. Se on edellytys, ei lisäarvo. Palvelumallissa kustannukset on sovittu jo etukäteen, tällöin vältytään yllättäviltä kustannuksilta.

Lisäksi laki rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla velvoittaa kiinteistönomistajat huolehtimaan asianmukaisesta lataamisen järjestämisestä.

Vastuullisuusnäkökulma nähdään nykyisin strategisena valintana yhä useammissa yrityksissä. Osa yrityksistä on asettanut omalle toiminnalleen tiukat tavoitteet ja edellyttävät esimerkiksi raportointia myös yhteistyökumppaneilta ja alihankintaverkostolta. Plugit CaaS – lataaminen palveluna tarjoaa helpon tien sähköisen kaluston lataamiseen sekä lataustapahtumien seurantaan ja raportointiin.

Sähköinen liikenne kehittyy, lataustarpeet kasvavat

Sähköautojen määrä kasvaa noin tuhannen auton kuukausivauhtia (Tilastokeskus). Kehitys on nopeaa ja latausverkostoja rakennetaan kautta maan. Myös sähköajoneuvojen akkukoko kasvaa, jolloin auto pystyy vastaanottamaan enemmän sähköä.

Lisäksi lataustarpeet kasvavat, jolloin latauspalveluiden merkitys korostuu. Esimerkiksi lataaminen voidaan ajoittaa sellaiseen ajankohtaan, kun sähkö on edullisempaa. Myös huomattava määrä työsuhdeautoista on sähköisiä, jolloin on tärkeää kohdistaa työsuhdeautoilijan latauskulut sovitusti työnantajalle.

Plugit CaaS -palvelumallissa yhdistyvät latauspalveluiden kattavuus sekä joustavuus niin yrityksille, liikekiinteistöille ja ammattiliikenteelle.

Lue lisää CaaS-palvelumallista täältä.

Plugit Finland

· Plugit on perustettu 2012, se on ollut ensimmäisiä toimijoita rakentamassa Suomen sähköistä liikennettä.

· Yhtiö toimii Suomessa, Ruotsissa ja Aasiassa.

· Plugit Caas -palvelumalli on suunniteltu poistamaan esteitä ja hidasteita liikenteen sähköistymisen tieltä. Palvelumalli on muodostettu vastaamaan yritysten ja ammattiliikenteen lataustarpeisiin.

· Infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners tuli Plugitin osakkaaksi vuonna 2021. DIF investoi yhtiöön 100 miljoonaa euroa tavoitteenaan Plugitin teknologisen etumatkan vahvistaminen ja CaaS-palvelun merkittävä laajentaminen.

Lue myös: