MainosVILPE

Tiedätkö, miten kattosi voi? Näin kosteus ei jää muhimaan salakavalasti

MAINOS Ainutlaatuinen suomalainen innovaatio ehkäisee kiinteistöjen kosteusvaurioita. Järjestelmä näkee rakenteisiin reaaliaikaisesti ja pitää huolta niiden kunnosta.

Vilpe Sense on rakennusten kosteudenhallintaan ja kosteusvaurioiden ehkäisyyn kehitetty järjestelmä.


29.8. 15:51

Katolle ropisevat syksyn sateet. Se kuulostaa romanttiselta – niin kauan kuin vesi pysyy siellä missä pitää, eli kiinteistön ulkopuolella.

Vaivihkaa rakenteisiin tihkuva vesi voi aiheuttaa pahat tuhot, varsinkin jos vuotoja ei havaita ajoissa.

Vilpe Sense on rakennusten kosteudenhallintaan ja kosteusvaurioiden ehkäisyyn kehitetty järjestelmä. Se auttaa erityisesti kattorakenteiden vuotojen havaitsemisessa ja mahdollistaa nopeat toimet suurempien haittojen estämiseksi.

Vilpe Sense on maailmallakin ainutlaatuinen innovaatio.

Järjestelmä perustuu vahvasti digitalisaation ratkaisuihin.

”Rakenteisiin sijoitettujen anturien avulla katon tilaa pystytään tarkkailemaan reaaliaikaisesti ja tarvittaessa voidaan reagoida nopeasti. Näin ongelmat eivät jää piiloon muhimaan ja sitä kautta mahdolliset korjauskustannukset saadaan mahdollisimman pieniksi”, kertoo Vilpen tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahti.

”Järjestelmällä visualisoidaan se, miten rakenteet voivat. Ennenhän asiaa on pitänyt enemmän arvailla, kun rakenteita ei ole päästy kunnolla ja säännöllisesti mittaamaan.”

Vilpe Sensen avulla kiinteistöhuollolla tai muilla kiinteistön kunnosta vastaavilla on koko ajan näkymä siihen, mitä katolla ja sen alaisissa rakenteissa tapahtuu.

”Järjestelmään voi asentaa hälytyksiä ja kun tietyt rajat ylitetään, käyttäjä saa hälytyksen sähköpostiinsa. Järjestelmä myös käynnistää automaattisesti koneellisen tuuletuksen”, Lahti kertoo.

Älykäs järjestelmä auttaa myös silloin, kun kaikki on hyvin. Se hoitaa kosteudenhallintaa tarpeen ja olosuhteiden mukaan.

”Rakenteisiin sijoitettujen anturien avulla katon tilaa pystytään tarkkailemaan reaaliaikaisesti.”

”Järjestelmä tarkkailee rakenteiden sisäpuolisen kosteuden lisäksi myös ulkoilman kosteutta ja laskee, milloin tuuletus kannattaa. Näin saadaan pidettyä tuuletettava tila niin kuivana kuin mahdollista, eikä ulkoilmassa oleva kosteus tiivisty rakenteisiin.”

Vilpe Sense -järjestelmän avulla saadaan poistettua myös ylimääräistä lämpöä rakenteista. Se vähentää energiankulutusta kesäisin ja pitää eristeet paremmassa kunnossa.

”Vilpe Sense sopii kaikkialle, missä on jotain arvokasta katon alla”, sanoo Vilpen tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahti.

Lue lisää Vilpe Sensestä

Vilpe Sense tuo kiinteistöille kustannussäästöjä ja pidentää rakennuksen elinkaarta. Se soveltuu lähes kaikkiin kiinteistöihin: niin omakotitaloihin, teollisuuskiinteistöihin kuin julkisiin rakennuksiin.

”Vilpe Sense sopii kaikkialle, missä on jotain arvokasta katon alla. On aika tärkeää, että esimerkiksi sairaalan miljoonien arvoinen magneettikuvauslaite tai kirjastojen kokoelmat pysyvät kuivina, eikä niihin pääse valumaan vettä, jos kattovaurio yllättää”, Lahti kuvailee.

”Älykäs järjestelmä auttaa myös silloin, kun kaikki on hyvin.”

Vilpe Sense on maailmallakin ainutlaatuinen innovaatio.

”Tähän saakka on käytetty painovoimaista tuuletusta. Tällaista aktiivista seurantaa ja tuuletuksen säätöä hyödyntävää järjestelmää ei ole ollut.”

Tuotekehitystä on tehty viisi vuotta, ja Vilpe Sense lanseerattiin vuosi sitten. Se on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Asiakaspalaute on Veli-Pekka Lahden mukaan ollut positiivista.

”Kyllä aika moni ammattilainen on sanonut, että onpa hienoa, kun tällekin alalle tulee vihdoin jotain uutta.”

Lue lisää Vilpe Sensestä

Vilpe Oy pähkinänkuoressa

– Rakennusalan perheyritys.

– Perustettu 1975.

– Päätoimipaikka ja tehdas Mustasaaressa.

– Liikevaihto 27 miljoonaa euroa.

– 180 työntekijää.

Lue rakennusalan innovatiivisen edelläkävijän tarina

Lue myös: